Käyttäjätunnusten tilaaminen kuntaorganisaatioissa muuttuu 1.1.2023 alkaen
-

Julkaistu

Käyttäjätunnusten tilaaminen kuntaorganisaatioissa muuttuu 1.1.2023 alkaen

Hyvinvointialueelle siirtyvissä kuntaorganisaatiossa on siirtymäajalla aloittaville uusille työntekijöille tai pitkiltä poissaoloilta töihin palaaville tarpeen tilata sekä kuntakohtainen toimialuetunnus työasemalle kirjautumiseen että hyvinvointialueen tunnus hyvinvointialueen sovellusten ja esimerkiksi sähköpostin käyttöön. Kuntakohtaisia toimialuetunnuksia tarvitaan työasemille kirjautumiseen siihen asti, kun työasema on joko vaihdettu uudeksi tai asennettu uudelleen hyvinvointialueen työasemaksi.

Niissä hyvinvointialueelle siirtyvissä kuntaorganisaatioissa, joissa nykyinen käyttäjätunnusten tilauskanava poistuu käytöstä, kuntakohtaisten toimialuetunnusten tilaaminen muuttuu. Toimialue- ja käyttäjätunnusten tilaaminen kuntaorganisaatioissa ajalla 1.-10.1.2023 tapahtuu hyvinvointialueen itsepalveluportaalista. 11.1.2023 alkaen palvelussuhteisten työntekijöiden käyttöoikeuksien hallinta automatisoituu osittain, kun hyvinvointialueen Iida-järjestelmä otetaan käyttöön myös kuntaorganisaatioissa.

Väliaikainen toimintamalli kuntaorganisaatioissa aikavälillä 1.-10.1.2023

Aikavälillä 1.-10.1.2023 tilaukset tehdään Istekiltä hyvinvointialueen itsepalveluportaalista osoitteessa https://shp.efectecloud.com/ssc. Itsepalveluportaaliin kirjaudutaan hyvinvointialueen tunnuksella ja salasanalla.

Kuntakohtaiset toimialuetunnukset tilataan Kuntakohtaisen toimialuetunnuksen tilaus -lomakkeella.

 

Poikkeuksena ovat Kuopion kaupungin toimialueen (gallia) tunnukset, jotka tilataan toistaiseksi Kuopion kaupungin portaalista  https://gallia.efectecloud.com/ssc  (kirjautuminen Kuopion kaupungin toimialueen käyttäjätunnuksella).

Poikkeuksena ovat myös Sisä-Savon, Tervon, Vesannon, Keiteleen ja Suonenjoen tilaukset.

Sisä-Savon, Tervon, Vesannon ja Keiteleen tilaukset tehdään aikavälillä 1.-10.1.2023 Avitan kautta, kuten tähänkin saakka https://avita.istekkipalvelut.fi

Suonenjoen toimialueen tunnukset tilataan 1.-10.1.2023 välillä lomakkeella https://link.webropolsurveys.com/S/66AEE0EBE724720E

Hyvinvointialueen käyttäjätunnusten tilaus

Hyvinvointialueen käyttäjätunnukset tilataan 1.-10.1.2023 aikavälillä itsepalveluportaalista PSHVA-käyttöoikeudet -lomakkeella.

Järjestelmäkohtaiset käyttäjätunnukset

Hyvinvointialueen itsepalveluportaaliin julkaistaan myös järjestelmäkohtaiset käyttäjätunnustilauslomakkeet ja ne ovat käytettävissä 1.1.2023 alkaen.

Ne tietojärjestelmät, joille ei ole perustettu erillistä lomaketta löytyvät Muut käyttöoikeudet -lomakkeelta. Lomakkeelta voi valita alasvetovalikosta useamman järjestelmän kerralla.

Järjestelmätoimittajien ja palveluntarjoajien käyttöoikeuksien tilaus aikavälillä 1.-10.1.2023

Tietojärjestelmätoimittajien ja palveluntarjoajien käyttöoikeudet haetaan lomakkeella osoitteesta https://turvaposti.psshp.fi/etayhteyshakemus. Tilaaminen edellyttää tunnistautumisen. Lomakkeella voi hakea oikeudet myös potilastietojärjestelmiin. Ohjeet lomakkeet täyttämiseen: https://www.psshp.fi/kayttooikeus_toimittaja. Huomio, että tarvitset liitteeksi allekirjoitetun käyttäjäsitoumuksen. Lomake löytyy ohjesivustolta.

Siirtymäajalla ostopalvelutyöntekijöiden (lääkärit ja hoitajat) käyttäjätunnukset haetaan myös itsepalveluportaalista.

Toimintamalli käyttövaltuushallintajärjestelmä Iidan käyttöönoton jälkeen

Kuntaorganisaatioissa otetaan käyttöön hyvinvointialueen käyttövaltuushallinnan järjestelmä Iida 10.1.2023 jälkeen. Iida automatisoi osittain käyttäjätunnusten luomisen prosessia ja käyttöoikeudet syntyvät osittain HR-järjestelmän tai tilausoikeudellisten perustamien keikkajaksojen tietojen perusteella.

Iida on ollut aiemmin käytössä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä. Hyvinvointialueen uudet organisaatiotiedot eli yksiköt ja kustannuspaikat päivittyvät Iidaan 10.1.2023. Osa hyvinvointialueen itsepalveluportaaliin määritetyistä järjestelmistä siirretään silloin Iidan hallintaan ja osa jää vielä hyvinvointialueen itsepalveluportaalin kautta anottaviksi.

Iidan hallintaan siirtyvien järjestelmien käyttöoikeuksien hakulomakkeet poistuvat itsepalveluportaalista. Siirtymävaihteesta Iidan käyttöön tehdään vielä erillinen tiedote.

Iidassa tehtävistä toiminnoista julkaistaan viikolla 1 erilliset ohjevideot tällä sivulla, jolla on jo nyt katsottavissa Iida-koulutuksen tallenne.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!