Tietoa palvelusetelituottajaksi hakeutumiselle: hakuaika aukeaa viimeistään 18.11. - työpajoja tulossa marraskuussa
-

Julkaistu

Tietoa palvelusetelituottajaksi hakeutumiselle: hakuaika aukeaa viimeistään 18.11. - työpajoja tulossa marraskuussa

Pohjois-Savon hyvinvointialue ottaa vaiheittain käyttöönsä PSOP-palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialueelle siirtyvien organisaatioiden käytössä olleet palveluseteleiden sääntökirjat ja päätökset palveluntuottajien hyväksymisestä eivät siirry suoraan hyvinvointialueelle. Pohjois-Savon hyvinvointialue päättää palvelusetelistä järjestämistapana, sääntökirjasta, setelien arvosta ja hyväksyy palvelusetelituottajat. Tämän vuoksi myös nykyisten palvelusetelituottajien tulee hakeutua Pohjois-Savon hyvinvointialueen palvelusetelituottajaksi.

Pyydämme huomioimaan, ettei setelituottajana pysty jatkamaan ilman hakeutumismenettelyä 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialueelle siirtyvissä organisaatioissa on ollut käytössä myös vaana.fi, palse.fi ja PSOP palvelusetelijärjestelmät ja näistä järjestelmistä palveluseteleitä myönnetään 31.12.2022 saakka. Organisaatioin tiedottavat setelijärjestelmän päättymisestä erikseen nykyisiä palvelusetelituottajiaan.

Työikäisten palveluiden sosiaalisen kuntoutuksen palvelusetelituottajaksi hakeutuminen nykyisille palveluseteli palveluntuottajille toteutettiin ajalla 27.10.-6.11.22. Kyseisiä palveluntuottajia oli informoitu hausta etukäteen. 

Hakuaika palvelusetelituottajaksi on viimeistään 18.11.2022

Hakuaika palvelusetelituottajaksi on viimeistään 18.-30.11.2022 hyvinvointialueelle siirtymävaiheessa. PSOP-järjestelmään on tulossa versiopäivitys, jossa palveluntuottajan hakeutumista yksinkertaistetaan ja käytettävyyttä parannetaan. Tavoite on käynnistää hakeutuminen uudella paremmalla versiolla. Tästä johtuen toivomme kaikilta palveluntuottajilta joutuisaa hakeutumista järjestelmään lyhyessä hakuajassa. Tiedotamme www.pshyvinvointialue.fi-sivustolla, mikäli palveluntuottajaksi hakeutuminen on mahdollista avata jo ennen 18.11. PSOP-järjestelmään tulevan päivityksen puitteissa. Toivomme, että seuraatte nettisivun tiedotusta tiiviisti. Hakuajalla järjestetään yleisiä PSOP-työpajoja Teams-sovelluksen kautta, joihin voitte osallistua, mikäli koette tarvitsevanne tukea palveluntuottajaksi hakeutuessanne. Jatkossa, vuonna 2023 hakuaika on jatkuva.

Palvelusetelisääntökirja koostuu kahdesta osasta: yleinen osa ja palvelukohtainen osa. Pohjois-Savon hyvinvointialueen yleinen sääntökirja ja pääsääntöisesti kaikki palvelukohtaiset sääntökirjat ja palveluseteliarvot vuodelle 2023 on jo hyväksytty aluehallituksessa. Ennen hakeutumista palveluntuottajan tulee tutustua huolellisesti palvelusetelisääntökirjoihin, jotka ovat nähtävillä alla. Palveluntuottajalla tulee olla kaikki vaadittavat lakisääteiset sekä palvelukohtaiset liitteet sähköisessä muodossa hakeutuessaan palveluntuottajaksi. Tarvittavat liitteet voi tarkistaa yleisestä ja palvelukohtaisista sääntökirjoista.

Palveluntuottajat hakeutuvat PSOP-järjestelmään palveluntuottajaksi www.parastapalvelua.fi sivuston kautta, josta löytyy myös tarkempaa ohjeistusta hakeutumiselle. Verkkopalveluun kirjautuminen tapahtuu Suomi.fi- tunnisteen kautta, joten huomioittehan, että yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisella henkilöllä on mahdollisuus tunnistautua pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen kautta.

Palveluntuottajille työpajoja marraskuussa

Palveluntuottajille järjestetään hakeutumisen työpajoja, joissa on mahdollista myös tehdä hakemus ohjattuna PSOP-järjestelmään. Työpajojen Teams-liittymislinkit ovat alla. Paina hiiren oikean puoleiselle painikkeella ”Liity kokoukseen napsauttamalla tästä” ja klikkaa kohtaa ”Avaa hyperlinkki”.


Hakeutumisen työpaja 24.11. klo 14-16

Hakeutumisen työpaja 25.11. klo 13-16

Lisätietoja:

Projektityöntekijä riikka.kilpelainen@kuopio.fi, p. 0447186170
Ikääntyneiden palveluiden palvelusetelit, projektityöntekijä seija.leppanen@siilinjarvi.fi, p. 0447402893

PSOP-palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttöönoton oma sivu, jossa lisätietoa aiheesta 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!