Järviseudun työterveys Oy järjestää työterveyshuollon palvelut hyvinvointialueen työntekijöille
-

Julkaistu

Järviseudun työterveys Oy järjestää työterveyshuollon palvelut hyvinvointialueen työntekijöille

Elokuussa tarkentuu, mihin kaikkialle työterveyshuollon vastaanottopisteitä tulee. 

Pohjois-Savon hyvinvointialueen työntekijät saavat työterveyshuollon palvelut Järviseudun työterveys Oy:ltä. Yhtiö on hyvinvointialueen in house-yhtiö, mikä tarkoittaa, että Pohjois-Savon hyvinvointialue omistaa yrityksen kokonaan.

Henkilöstösiirron valmisteluporukka laatii parhaillaan työterveyshuollon sopimusta. Työn alla on myös suunnitelma ensi vuoden palvelumalliksi sekä työterveyshuollon toimintaohjelma, jota valmistelijat suunnittelevat yhdessä yrityksen kanssa. 

- Olemme jo aloittaneet sopimuksen laatimista yhdessä yrityksen kanssa. Työ aloitettiin, kun hallitus päätti, että Järviseudun työterveys järjestää työterveyshuollon palvelut hyvinvointialueelle, henkilöstösiirron vastuuvalmistelija Kaarina Halonen kertoo.

Järviseudun työterveys järjestää palvelut pääosin omana toimintana. Jonkin verran yritys myös kilpailuttaa alihankkijoita niille toimipisteille, joihin he eivät itse pysty laajentamaan omaa toimintaansa. 

Elokuussa tarkentuu, mihin kaikkialle työterveyshuollon vastaanottopisteitä tulee. Alustavissa keskusteluissa on todettu, ettei vastaanottopisteitä ole käytännöllistä perustaa jokaiseen kuntaan, mutta verkoston pitää olla niin tiheä, että työntekijän käyntimatka työterveyshuoltoon on kohtuullinen. Lisäksi työterveyshuolto tulee tarjoamaan etävastaanottopalveluja.

Marraskuussa tehopäivät työkykyvalmisteluun 

Työterveyshuolto on osa terveyden ja työkyvyn edistämistä. Valmistelijat rakentavat parhaillaan myös muita työkykyä tukevia toimintamalleja yhdessä Pohjois-Savon hyvinvointialueen työantajan edustajien kanssa. 

Tulevien toimialajohtajien sekä henkilöstöhallinnon edustajien kanssa järjestetään marraskuussa työpajapäivä, jossa suunnitellaan yhdessä työnantajan edustajien ja työterveyshuollon kanssa työkykyjohtamisen toimintamalli. Työpajaan osallistuvat myös Kevan edustajat asiantuntijaroolissa. Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja.

Ensimmäisessä työpajapäivässä (1.11.2022) osallistujat paneutuvat käytännössä työkykyjohtamiseen, mitä se on, mitä tietoja työnantajan tulee seurata ja miksi? Miten työkykyjohtamista tehdään käytännön tasolla, mitä mittareita seurataan arkijohtamisessa? Työpajoissa käydään myös läpi kunkin toimijan rooli ja vastuu työkykyjohtamisessa.

Toisessa työpajapäivässä (2.11.2022) ovat koolla työnantajan edustajat sekä työterveyshuollon toimijat. Työpaja keskittyy työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan ja työterveyshuollon sekä työnantajan väliseen yhteistyöhön. Tähän työpajaan osallistuu väkeä myös hyvinvointialueen työsuojelusta. 

Työterveyshuollon palveluiden vastuuvalmistelijana toimii Paula Rajakangas, työhyvinvointikoordinaattori, KYS, paula.rajakangas@kuh.fi.
 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!