Seniorivaiheen urajohtamisen mallia esitetään Pohjois-Savon hyvinvointialueelle
-

Julkaistu

Seniorivaiheen urajohtamisen mallia esitetään Pohjois-Savon hyvinvointialueelle

Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluehallitus käsittelee 30.5. kokouksessaan, lähdetäänkö hyvinvointialueella pilotoimaan seniorivaiheen urajohtamisen mallia vuoden 2022 aikana. Mallin tavoitteena on tietotaidon ja osaamisen jakaminen, seniorien kokemustiedon hyödyntäminen, sekä työhyvinvoinnin vahvistaminen. Seniorivaiheen osaajien halutaan säilyttävän työn merkityksellisyyden uransa loppuun saakka, ja toisaalta saada heille kertynyt tietotaito siirtymään eteenpäin organisaatiossa.

Työurakeskustelu on vaihtoehtona ilmoittautumismenettelyyn osallistumiselle. Pilotointivaiheessa mahdollisuus työurakeskusteluun olisi kohdennettu vuoden 2023 aikana eläköitymässä oleville johtaja- ja päällikkötehtävistä hyvinvointialueelle siirtyville henkilöille. Pilotointivaiheen päätyttyä on tarkoitus kerätä palautetta mallin pilotointiin osallistuneilta, ja kehittää mallia osaksi hyvinvointialueen johtamiskäytänteitä.

Urajohtamisen mallia on käsitelty hyvinvointialueen yhteistoimintaelimessä, jossa se sai varauksettoman kannatuksen. Seuraavan kerran asia on käsittelyssä aluehallituksen kokouksessa 30.5.2022.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!