UNA-lomakkeisiin uutena lisäyksenä SE-todistus
-

Julkaistu

UNA-lomakkeisiin uutena lisäyksenä SE-todistus

UNA-lomakkeisiin on lisätty uutena lomakkeena SE-todistus, joka on tarkoitettu osoittamaan työnantajalle terveydenhuollossa todetun tarpeen työstä poissaoloon lyhytaikaisen sairauden, hoidon tai sairaan lapsen hoitamisen takia. Todistusta voidaan käyttää myös todentamaan käynti terveydenhuollossa sekä selvityksenä muusta henkilöä koskevasta terveydenhuollossa todetusta rajoitteesta tai huomiosta esimerkiksi koululle tai hoitopaikkaan.

SE- todistuksen voi laatia muun muassa työterveys- tai terveydenhoitaja, neuvolan hoitohenkilökunta, lääkäri tai fysioterapeutti. Kun kyseessä on tarve todentaa käynti terveydenhuollossa, voi käyntitodistuksen tehdä myös osastonsihteeri, vastaanottoavustaja tai muu avustava terveydenhuollon henkilöstö. Todistus voidaan tehdä myös henkilöille, joilla ei ole pysyvää henkilötunnusta.

SE-todistus annetaan tai toimitetaan potilaalle aina paperiallekirjoitettuna tulosteena. Todistusta ei voi allekirjoittaa sähköisesti, koska sitä ei toistaiseksi tallenneta Kanta-palveluihin. SE-todistusta ei ole tarkoitettu toimitettavaksi Kelan etuuskäsittelyyn.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!