PSOP-palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttöönotto Pohjois-Savon hyvinvointialueella - katso myös infotilaisuuksien tallenteet
-

Julkaistu

PSOP-palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttöönotto Pohjois-Savon hyvinvointialueella - katso myös infotilaisuuksien tallenteet

Pohjois-Savon hyvinvointialue ottaa vaiheittain käyttöönsä PSOP-palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän 1.1.2023 alkaen. Palveluseteli- ja ostopalvelutoiminta täydentävät hyvinvointialueen omaa tuotantoa. Hyvinvointialue toimii järjestelmässä palvelunjärjestäjänä ja palvelun myöntäjänä. Tulevalla Pohjois-Savon hyvinvointialueella on ollut aikaisemmin käytössä Vaana ja palse.fi- järjestelmät, joiden käyttö loppuu vuoden loppuun. Ylä-Savon sotella PSOP-järjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2021 lähtien.

Uusi palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä käyttöön vaiheittain

PSOP-palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttö aloitetaan vaiheittain, jonka vuoksi ensimmäiseksi turvataan alueella käytössä olleiden palveluseteleiden käyttöönotto PSOP-järjestelmään. Ostopalveluiden osalta järjestelmä otetaan ensimmäiseksi käyttöön iäkkäiden asumispalveluiden ostopalveluissa. Tiedotamme tarkemmasta aikataulusta heti sen tarkennuttua. Uusia palveluseteliavauksia tehdään vuoden vaihteesta eteenpäin.

PSOP-järjestelmä palveluntuottajille

Hyvinvointialueelle siirtyvien organisaatioiden käytössä olleet palveluseteleiden hyväksymiskriteerit ja päätökset palveluntuottajien hyväksymisestä eivät siirry suoraan hyvinvointialueelle. Pohjois-Savon hyvinvointialue päättää palvelusetelistä järjestämistapana, sääntökirjasta, setelien arvosta ja hyväksytyistä palveluntuottajista. Palvelusetelikokonaisuudet ovat menossa päätöksentekoon lokakuussa.  Palveluntuottajat hakeutuvat järjestelmään palveluntuottajaksi parastapalvelua.fi sivuston kautta, josta löytyy myös tarkempaa ohjeistusta. Palveluntuottajille järjestetään järjestelmäkoulutuksia loppuvuoden aikana. Palveluntuottajia tullaan tiedottamaan aiheesta lisää. Asiakkaita ja palveluntuottajia ohjeistetaan seuraamaan pshva.fi verkkosivujen Ajankohtaista-osiosta palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmään liittyviä tiedotteita ja aikatauluja.

Vaana ja palse.fi järjestelmien käytön päättymisestä tiedotetaan palveluntuottajia syksyn 2022 aikana.

Palveluntuottajien keskustelu- ja infotilaisuuksien tallenteet nähtävillä hyvinvointialueen nettisivujen ajankohtaista-osiossa. 

Yhteystietoja:
PSOP-järjestelmän käyttöönoton projektityöntekijä Riikka Kilpeläinen, riikka.kilpelainen@kuopio.fi, puh. 0447186170


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!