Kumppanuusilloissa työstettiin materiaalia osallisuusohjelmaan sekä hyvinvointialuestrategian pohjaksi
-

Julkaistu

Kumppanuusilloissa työstettiin materiaalia osallisuusohjelmaan sekä hyvinvointialuestrategian pohjaksi

Kumppanuusiltojen kiertue päättyi 1.6. Lapinlahdelle. Kiertue kiersi viidellä eri paikkakunnalla ja kokosi yhteen hyvinvointialueen, kuntien, yhdistysten, seurakuntien ja yrittäjien edustajia, vapaaehtoistoimijoita sekä muita alueen tärkeitä toimijoita keskustelemaan arjen hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta.

Kiertueella työstettiin materiaalia osallisuusohjelmaan sekä hyvinvointialuestrategian pohjaksi. Osallistujat paikan päällä ja etänä lähtivät työstämään ratkaisuja hyvinvointialueen päättäjien ja paikallisten järjestöjen, yrittäjien sekä päättäjien väliselle vuoropuhelulle. Ideoita tuotettiin digiosallisuuden edistämiseksi. Kumppanuusiltojen osallistujat kertoivat myös näkemyksensä hyvinvointialueen vahvuuksista, heikkouksista, mahdollisuuksista ja uhkista.

Keskustelu oli hyvin avointa ja ajatuksia tuulettavaa. Osallistujat pitivät iltoja innostavina. ”Tällaisia iltoja tarvitaan lisää. Harjoittelemalla opitaan lisäämään ja hyödyntämään osallisuutta.” totesi osallistuja Vesannolta.

Iltoja tehtiin yhteistyössä Osallisuudella palveluratkaisuja kirkonkylille -hankkeen, Mukana -hankkeen, Pohjois-Savon Muistin, Pohjois-Savon liiton, Lapinlahden kunnan ja Varkauden kaupungin kanssa.

Kumppanuusilloista tehdään kooste, joka välitetään osallistujille, päättäjille sekä strategiaa valmisteleville. Kokemusten pohjalta suunnitellaan lähidemokratian ja osallistumisen mallia hyvinvointialueelle.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!