Hei pohjoissavolainen nuori!
-

Julkaistu

Hei pohjoissavolainen nuori!

Mikä ihmeen hyvinvointialue ja mitä se sun kannalta tarkoittaa? Tule keskustelemaan aiheesta muiden nuorten kanssa.

Pohjois-Savon hyvinvointialue järjestää anonyymin Digiraati-keskustelun 15-22 -vuotiaille pohjoissavolaisille nuorille. Keskustelussa vaikutat siihen, millaisia Pohjois-Savon hyvinvointialue ja nuorten palvelut ovat vuonna 2030.  Pääset myös vaikuttamaan vuoden 2023 alusta aloittavan maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintaan.

Digiraati-keskustelu toteutetaan 12.9.-19.9. välisellä ajalla ja yhdessä työstetty julkilausuma viedään valtuustoseminaariin 22.9.2022. Digiraadin osallistumisesta saa 15 euron arvoisen lahjakortin R-kioskille.

Otamme Digiraatiin mukaan 20 henkilöä. Mikäli ilmoittautuneita on paljon ja et tällä kertaa pääsisi digiraatiin, niin toivomme, että olet käytettävissä uusiin digiraateihin ja kyselyihin vuoden 2023 aikana.

Tule mukaan ja ilmoittaudu 9.9. klo 15:00 mennessä tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/4E3A50C3BF03E8A1

 

Faktatietoa Digiraadista

Digiraati on oikeusministeriön verkkopalvelu, joka tarjoaa luotettavan ja turvallisen alustan nuorten kuulemiseen sekä vuoropuheluun nuorten ja päättäjien välillä. Digiraati on kehitetty laajalla kansallisella yhteistyöllä kansalaisjärjestöjen ja asiantuntijoiden kanssa.

Palvelun tavoitteena on tarjota nuorille motivoiva ja helppokäyttöinen digitaalinen kanava esittää mielipiteitään, keskustella yhteiskunnallisista ja heitä kiinnostavista asioista. Tärkeässä roolissa ovat positiiviset onnistumisen kokemukset osallistumisesta.

Palvelu tarjoaa viranhaltijoille sekä päättäjille tehokkaan ja valtakunnallisesti kattavan väylän kuulla nuorten mielipiteitä yhteiskunnallisista asioista.

Pohjois-Savon hyvinvointialueen osallisuustoimenpiteiden valmistelussa on lähdetty mukaan Digiraati.fi -alustan kokeiluun syksyllä 2022. Pohjois-Savon asukaskyselyyn vastanneet nuoret ja nuoret aikuiset pitivät mielekkäinä osallistumisen tapoina erilaisiin kyselyihin vastaamista sekä vaikuttamista sähköisen kanavan kautta.

Ensi vuonna käynnistyvän maakunnallisen nuorisovaltuuston rinnalla Digiraati.fi vastaisi tarpeeseen mielekkäästä sähköisestä vaikuttamiskanavasta Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

Lisätietoja: 

Anne Aholainen
Projektipäällikkö
Pohjois-Savon liitto
puh. 044 714 2676
anne.aholainen@pohjois-savo.fi

Ella Rouhe
Projektipäällikkö
Kohti nuorten hyvinvointialueita 
puh. 050 324 4699
ella.rouhe@nuortenakatemia.fi

 


 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!