Aluevaltuusto valitsi lautakuntiin ja jaostoihin jäsenet sekä puheenjohtajat
-

Julkaistu

Aluevaltuusto valitsi lautakuntiin ja jaostoihin jäsenet sekä puheenjohtajat

Maanantain kokouksessa valittiin kaikkiaan neljään lautakuntaan, ja kahteen jaostoon toimielimet. Seuraavassa valtuuston kokouksessa päätetään Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtajan valinnasta.

Hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti kokouksessaan maanantaina 2. toukokuuta useiden lautakuntien kokoonpanosta. 11 jäsentä valittiin perhe- ja vammaispalveluiden, yleisten palveluiden, ikäihmisten ja hoivapalveluiden, ja kokonaisturvallisuuden lautakuntaan. Lisäksi valittiin lautakuntien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat. Perhe- ja vammaispalveluiden lautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Tuula Väätäinen (SDP), yleisten palveluiden puheenjohtajaksi Matti Kärkkäinen (KESK), ikäihmisten ja hoivapalveluiden puheenjohtajaksi Pekka Taipale (KOK) sekä kokonaisturvallisuuden lautakunnan puheenjohtajaksi Minna Pellikka (KESK). Kullekin lautakunnan jäsenelle valittiin myös henkilökohtainen varajäsen.

Tulevaisuus- ja strategiajaostoon ja aluehallituksen asiakaskokemusjaostoon valittiin kuhunkin seitsemän jäsentä. Tulevaisuus – ja strategiajaoston puheenjohtajaksi valittiin Kari Ojala (KOK).  Aluehallituksen asiakaskokemusjaoston puheenjohtajakaksi Aino Kanniainen (KESK). Kullekin jaoston jäsenelle valittiin myös henkilökohtainen varajäsen. Aluehallituksen omistajaohjaus- ja valvontajaoston osalta asia palautettiin valmisteluun.  

Seuraavassa valtuuston kokouksessa päätetään hyvinvointialuejohtajasta

Pohjois-Savon aluevaltuuston kokouksia voi seurata reaaliajassa. Kokoukset striimataan eli ne ovat kaikkien vapaasti katsottavissa suorana verkkoyhteyden välityksellä. Aluevaltuuston kokouksessa oli toista kertaa töissä myös kaksi viittomakielen tulkkia. Tulkit vaihtavat vuoroa noin kymmenen minuutin välein tulkkauksen laadun ja tulkkien jaksamisen varmistamiseksi.

Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran 16. toukokuuta. Tuolloin on määrä päättää Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtajan valinnasta. Lisää tietoa ja linkki kokoukseen löytyy www.pshva.fi -sivuilta kohdassa päätöksenteko.

Lisätietoja: 
Pohjois-Savon hyvinvointialueen va. johtaja Leila Pekkanen, p. 040 830 2789
Aluevaltuuston puheenjohtaja Hannu Tsupari, p. 040 512 8260


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!