Aluevaltuusto hyväksyi alueellisen hyvinvointisuunnitelman
-

Julkaistu

Aluevaltuusto hyväksyi alueellisen hyvinvointisuunnitelman

Maanantain kokouksessa valittiin omistajaohjaus- ja valvontajaostoon jäsenet, sekä puheenjohtaja. Lisäksi alueellinen hyvinvointikertomus ja -suunnitelma hyväksyttiin. 

Hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti kokouksessaan maanantaina 30. toukokuuta omistajaohjaus- ja valvontajaoston kokoonpanosta. Jaostoon valittiin seitsemän jäsentä, varajäsenet ja varapuheenjohtaja.

Omistajaohjaus- ja valvontajaoston puheenjohtajaksi valittiin Markku Siponen (KESK).

Muiden lautakuntien, ja jaostojen kokoonpanot valittiin toukokuun alun valtuuston kokouksessa.

Aluevaltuusto päätti, että laboratoriopalvelujen järjestämistä varten perustetaan Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialueiden yhteinen laboratoriotoiminnan hyvinvointiyhtymä. Perussopimus tulee voimaan 1.elokuuta. Tuotanto ja henkilöstö siirtyvät hyvinvointiyhtymään 1.1.2023. ISLABin nykyinen organisaatiomuoto ei uuden lainsäädännön mukaan ole mahdollinen useamman hyvinvointialueen omistamana. Aluevaltuusto valtuutti ISLABin johtokunnan ja toimitusjohtajan käynnistämään hyvinvointiyhtymän perustamista varten vaadittavat toimenpiteet.

Pohjois-Savon hyvinvointialueen ensimmäinen tilikausi nuijittiin

Pohjois-Savon maakuntahallitus asetti väliaikainen valmistelutoimielimen 5.7.2021 valmistelemaan hyvinvointialueen toiminnan käynnistämistä. Tilikausi 1.7.-31.12.2021 on näin ollen Pohjois-Savon hyvinvointialueen ensimmäinen. Tilikauden avustukset olivat yhteensä reilut 1,8 miljoonaa euroa, josta vuoden loppuun mennessä käytettiin reilut miljoona euroa. Valtuusto hyväksyi tilinpäätöksen.

Aluevaltuusto hyväksyi aluehallituksen esityksen pohjalta alueellisen hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman vuosille 2021-2025. Pohjois-Savon alueellinen hyvinvointikertomus ja -suunnitelma on strateginen alueellinen asiakirja, joka linjaa alueellisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (HYTE) koordinaation painopisteet ja niiden toimeenpanon. Sen tarkoituksena on edistää hyvinvointia ja terveyttä Pohjois-Savossa. Puheenvuoroissa painotettiin HYTE:n rakenteen ja onnistumisen tärkeyttä, jotta sairastavuusindeksiä saadaan laskettua.

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!